Ρεθυμνο

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκους, είναι κτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας Ρήθυμνας (4ος – 5ος αιώνας).

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας, αφού εκεί συνυπάρχουν αρμονικά μνημεία της αρχαιολογικής, οθωμανικής και ενετικής περιόδου με τις σύγχρονες ανέσεις της σημερινής εποχής.

Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη που έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τα εξαιρετικά διατηρητέα κτίρια, τα ενετικά φρούρια αλλά και τους τουρκικούς μιναρέδες.

Η Φορτέτζα, το μεγαλόπρεπο βενετσιάνικο φρούριο στο λόφο του Παλαιοκάστρου με την επιβλητική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και την πόλη αποτελεί αναμφίβολα το σύμβολο του Ρεθύμνου.

Διατηρημένο υποδειγματικά είναι το μικρό ενετικό λιμάνι με το χαρακτηριστικό του φάρο, η ενετική Λότζια, η κρήνη Ριμόντι, ο Δημοτικός Κήπος, η εντυπωσιακή εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων, το Ιστορικό Μουσείο Ρεθύμνου, το θέατρο Ερωφίλη, το Νεραντζέ Τζαμί, ο Ναός του Αγίου Φραγκίσκου, η Μεγάλη Πόρτα, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά και τα βενετσιάνικα αρχοντικά της οδού Αρκαδίου.

Ολοκληρώστε τη μέρα σας με ένα δροσιστικό μπάνιο στην απέραντη παραλία του Ρεθύμνου, ανατολικά από το ενετικό λιμάνι, και κρατήστε τις ομορφιές της περιοχής για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας.

© Powered by BookonCloud